Onder het motto “Leer schilderen naar eigen idee en smaak” geeft Rianne in haar eigen atelier schilderlessen en workshops aan zowel beginners als gevorderden.

Schilderlessen

Gedurende het gehele jaar worden er schilderlessen gegeven en instromen kan op elk gewenst moment; er is geen wachtlijst. Een groep bestaat uit ca. 10 personen en kan naar behoefte in grootte worden aangepast. Er wordt geschilderd aan “eigen” werkstukken onder individuele begeleiding en met ruim aandacht voor elke cursist. De schilderlessen hebben een doorlopend karakter en deelname kan naar naar eigen wens worden beëindigd.

In Atelier Rianne wordt gewerkt met zowel olieverf als acrylverf. Tijdens de schilderlessen wordt geleerd om op verschillende wijzen met het materiaal om te gaan: glacerend (dun), pasteus en/of met paletmes. Samen worden de mogelijkheden onderzocht van materiaal- en penseel-gebruik en van vorm, kleur en uitdrukking. Hiervoor staan diverse basistechnieken ter beschikking en deze worden gaandeweg het schilderproces aangeleerd.

schilderles penseel strekenVerf is een heerlijk materiaal en is bij uitstek geschikt om op diverse manieren uiting te geven aan de persoonlijke creativiteit. Bovendien geeft verf de mogelijkheid om zeer realistisch te werken. Met behulp van de geleerde basistechnieken ontstaan de mooiste creaties.

Tijdens de lessen heeft de cursist de beschikking over diverse materialen, waaronder schildersdoek, diverse penselen en ander gereedschap, schilderschorten en een veelheid aan olie- en acrylverven. Bovendien beschikt het Atelier Rianne over vele kunstboeken om te dienen als voorbeeld of om inspiratie op te doen.

De diverse schilderlessen vinden plaats op volgens een vast rooster.

Extra lessen en Workshops

Op regelmatige basis worden er ook extra lessen of workshops georganiseerd. Deze lessen vinden plaats op een zaterdag en deelname is op vrijwillige basis.

Een extra les kan individueel worden gebruikt om een specifiek aspect extra aandacht te geven. Bij een workshop staat voor de hele groep een specifiek thema of techniek centraal.
Zie ook het rooster van de extra lessen en workshops.