Even voorstellen

Na jaren creatief bezig te zijn geweest heeft Rianne in 1997 besloten om te gaan schilderen, met als belangrijkste reden ‘creatieve vrijheid‘.

De inspiratie voor haar schilderijen haalt zij uit haar directe omgeving. Dingen die haar aanspreken zet zij op het doek.
Soms herkenbaar, dan vormt het een uitgangspunt voor het schilderij dat eromheen ontstaat. Maar soms vervormt zij het ook zoals zij het wil zien. Langer, korter, schever of meer als een monstertje. Of geheel onherkenbaar, zodat er een fantasiewereld ontstaat die alleen zij begrijpt en zich voordoet in een abstracte vormentaal.

decoratie vlindersDoor de jaren heen heeft Rianne een ruime collectie schilderijen in diverse stijlen en afmetingen opgebouwd. Een aantal is op aanvraag te bezichtigen, sommige zijn in particuliere handen in binnen- en buitenland. Ook zijn diverse werken te koop of te huur.

Naast zelf schilderen heeft Rianne ook een andere grote passie: “Lesgeven om andere mensen over de drempel van het witte doek heen te helpen“. En door de jaren heen is het steeds weer gelukt om mensen op een laagdrempelige manier aan het schilderen te krijgen. Na een tijdje blijkt, dat wanneer iemand over de angst van het witte doek heen stapt, hij/zij heel veel kan!

Met een ruime dosis humor geeft Rianne een aantal groepen per week les. Tijdens de schilderlessen en workshops wordt door de cursisten met veel plezier gewerkt met olie- en/of acrylverf en komen allerlei facetten van de schilderkunst aan bod.